Batterilager med eller utan solceller
Batterilager med eller utan solceller för privatvillor upp till Megawatt storlek. Allt från Peak Shaving till Stödtjänster åt Svenska Kraftnät.
1.
Stödtjänster
Maximera energieffektiviteten med våra stödtjänster och minimera kostnader med smart energihantering. Läs mer om fördelarna med stödtjänst.
2.
Peak Shaving
3.
El-Arbitrage
Maximera elinkomsten genom smart El-arbitrage – köp lågt och sälj högt. Optimera din energiförbrukning för bättre ekonomi och hållbarhet.
PowerShaper 2
Få den nödvändiga effekten utan att behöva uppgradera den gamla elnätsinfrastrukturen. Med Pixii PowerShaper2, en modulär batterilagringslösning, kan du optimera din energiförbrukning och dra fördel av ditt solenergisystem. Dess smarta funktioner, inklusive tidsförskjutning och peak shaving, minskar energikostnader.
Pixii Gateway ger fjärrövervakning och kontroll med komplett insyn i prestanda, historik och larm, medan MQTT- och Modbus-protokoll ger flexibilitet. Delta nu på flexibilitetsmarknaden och skapa nya intäktskällor.
Pixii Home
Pixii Home är här!
Pixii erbjuder en smart och snabbinstallerad batterilagringslösning. Den kopplas enkelt in elcentralen och kan användas för flera ändamål.
- Stödtjänster FCR-D / FFR
- Kapa effekttoppar
- Elprisoptimering
- Öka självkonsumtionen
Power Base
PowerShaper 2 Indoor
Få den nödvändiga energin utan att uppgradera din gamla elinfrastruktur. Pixii PowerShaper Indoor är ett modulärt batterilagersystem med smarta funktioner för at optimera energiförbrukningen och dra nytta av solpaneler.
Boka rådgivning för batterilager
Batterilager - Revolutionerande teknologi för energilagring
Batterilager har de senaste åren blivit en viktig del i övergången till förnybar energi och en mer hållbar framtid. Dessa system möjliggör lagring av elektricitet för framtida användning.
Vad är batterilager och hur fungerar de för energilagring?
Batterilager är installerade system som består av större batterier, inklusive hårdvara som kapsling, växelriktare och styrsystem. Dessa system varierar i storlek, men för en vanlig villa är de oftast inom området 5 till 20 kWh. Däremot kan större batterilager användas för flerfamiljshus, skolor och andra typer av fastigheter.
Batterilager är utformade för att tillhandahålla ström till byggnader under en begränsad tid, antingen helt eller delvis, istället för att hämta el från själva elnätet. De fungerar som backup-strömkällor som kan aktiveras när behovet uppstår. I vissa sällsynta fall kan batterilagret vara direkt kopplat till ett likströmsnät.
Batterilager kan användas med och utan solceller
Det intressanta med batterilager är att de inte enbart är begränsade till lagring av egenproducerad el. Även om många användare väljer att installera dessa system för att lagra energi från solceller, kan de faktiskt också användas för att lagra el från elnätet. Detta innebär att egen elproduktion inte är en absolut nödvändighet för att installera ett batterilager, även om det kan krävas för att få vissa ekonomiska bidrag.
En annan viktig aspekt av batterilager är dess förmåga att öka självförsörjningen i en fastighet. Genom att lagra el lokalt i batteriet kan användarna spara överskottsenergi från dagtid och använda den när solen inte längre lyser. Denna ökade självförsörjning ger inte bara en känsla av oberoende från det konventionella elnätet, utan hjälper också hushållen att spara pengar.
Vilka är de grundläggande komponenterna i ett batterilagersystem, och hur samverkar de?
Ett batterilagersystem är uppbyggt av flera centrala komponenter som samverkar för att effektivt lagra och distribuera el. Den viktigaste delen är själva batteriet, som fungerar som energilagret. Batterierna kommer i olika storlekar och kapaciteter och används för att lagra överskottsenergi från olika källor, inklusive solceller och vindkraftverk.
För att kunna omvandla och distribuera den lagrade elen krävs en växelriktare. Denna komponent är hjärnan i hela systemet och är ansvarig för att omvandla elen mellan likström och växelström. Detta möjliggör både lagring av el och användning i byggnaden.
För att övervaka och kontrollera energiflödet används en smartmätare. Den samlar in data om energiförbrukningen och produktionen och ger användaren insikt och kontroll över själva energibehovet. Denna information används av växelriktaren för att fatta beslut om hur batteriet bäst kan användas.
Växelriktaren bestämmer om batteriet ska laddas eller laddas ur och avgör var strömmen bör användas mest effektivt. Ska elen användas för att förse byggnaden med kraft eller säljas till elnätet? Systemet anpassar sig efter användarnas behov och arbetar för att maximera fastighetens självförsörjning.