Solceller till taket

Investera i solceller till ditt privata hushåll och företag. Vi har solceller som passar alla!

1.

2.

3.

Betalar sig självt

Att skaffa solceller på taket är verkligen en ekonomisk fördelaktig investering! Enligt ett räkneexempel ger en investering i solceller på ca 100 000 kronor en nettobesparing på ca 7 500 kronor per år i minskad elkostnad och avkastning på den el som du har sålt till elnätet.

Värdet på huset höjs

Det är framräknat att i snitt ökar villor med 135.000 kr vid försäljning bara genom att det finns solceller monterat på taket.

Avvakta inte

Priset på solceller har ökat kraftigt i de senaste 2 åren. Mycket beror på pandemin och råvarubristen som blivit en följd av detta. De kunder som avvaktade för 2 år sedan har verkligen ångrat sig idag. Vi ser en dystrare framtid framåt och investeringen lönar sig alltid här och nu!

Solceller för hushållstak

Att investera i solceller på hemmets tak har blivit ett populärt val för de som vill minska elkostnaderna och klimatpåverkan. Ekonomiskt sett kan solceller på taket erbjuda en betydande besparing på elkostnader över tid. Genom att producera din egen el minskar du behovet av att köpa el från nätet, vilket är en fördel när elpriserna stiger.

solceller på ett garage
solcellspaneler på ett företag

Solceller för företag

För företag är solceller en ekonomiskt och miljömässigt fördelaktig investering. Solceller erbjuder möjligheten att minska elkostnaderna över året, vilket ger en stabil ekonomi till företaget. Detta kan vara särskilt viktigt för verksamheter med hög elförbrukning.

Solceller för lantbruk

Inom lantbruket kan solceller spela en viktig roll för att minska elkostnader och öka hållbarheten. Precis som för företag kan lantbruk dra nytta av den ekonomiska fördelen med minskade elkostnader och ökad självförsörjning. Många lantbruksverksamheter är energikrävande, med behov av kraft för belysning, värmesystem och jordbruksutrustning. Solceller är därför en energikälla som minskar dessa kostnader.

solceller närbild

Varför ska jag investera i solceller?

Miljövänlig energiproduktion

Solceller genererar ren energi från solen, vilket minskar utsläpp av växthusgaser och andra föroreningar som bidrar till klimatförändringarna. Genom att välja att installera solceller kan du göra en positiv miljöpåverkan och bidra till en hållbar framtid.

Minskade energikostnader

Genom att producera din egna el med solceller kan du minska eller till och med eliminera ditt beroende av el från energileverantörer. Detta kan leda till betydande besparingar på din elräkning.

Öka självförsörjningsgraden

Med solceller blir du mindre beroende av externa energileverantörer. Du kan producera din egen el och vara självförsörjande, vilket ger dig en ökad känsla av oberoende och stabilitet.

Långvarig investering

Solcellsanläggningar har en lång livslängd och kräver minimalt med underhåll. Genom att investera i solceller kan du dra nytta av en pålitlig energikälla under många år.

Boka rådgivning

​​Vi stöttar dig som kund till en fin och god investering. Kontakta oss så hör vi av oss så fort vi kan!

Bra saker att veta om solceller

Solceller utgör en hållbar lösning för att skapa ren och förnybar energi. De har blivit alltmer populära, och det är inte svårt att förstå varför. Solceller på taket gör det möjligt för oss att nyttja solens energi och omvandla den till elektricitet som kan användas i bostaden.

När solens strålar träffar solcellerna, genereras elektrisk spänning och ström i form av likström. Denna likström omvandlas sedan till växelström med hjälp av en växelriktare. Växelströmmen distribueras sedan till hushållets elcentral, där den blir tillgänglig för användning i våra apparater, belysning och övriga elektriska enheter. Om du har ett batteri kopplat till ditt solcellsystem, används överskottsenergi för att ladda batteriet, vilket sedan kan användas under natten eller vid molniga dagar när solen inte är framme.

Ett fantastiskt aspekt av ett solcellssystem är att den överblivna elen automatiskt går ut på elnätet. Genom att teckna ett elavtal för mikroproduktion kan du till och med få ersättning för den överskottsel du genererar till elnätet. Genom att installera en smartmeter kan du följa din elförbrukning och elförsäljning i realtid via din mobil, vilket ger dig full kontroll över din energiproduktion.

Välkommen till Solliv Sverige

Vi på Solliv Sverige är stolta över att vara ditt val vid installation av solceller. Vi tror på kraften av solen som en ren och outtömlig energikälla och strävar efter att göra solenergi tillgänglig och överkomlig för både företag och privatpersoner.

Skräddarsydda lösningar

Vi förstår att varje fastighet är unik. Därför erbjuder vi skräddarsydda solcellslösningar som passar just dina behov och förutsättningar. Vare sig du är i behov av solceller i Stockholm, Göteborg eller övriga Sverige, om du bor i en villa, radhus eller driver en verksamhet, har vi den perfekta solcellsanläggningen för dig.

Kombinera solcellerna med ett batteri

Våra solcellssystem kan även kombineras med batterilagring. På så sätt kan du spara överskott av den el du producerar för senare bruk eller använda den som stödtjänster vid behov. Det ger dig ännu större kontroll över din energiförbrukning och ökar din självförsörjande känsla.

Vad säger våra kunder?

Vi är stolta över att ha en stark historik av nöjda kunder. Med i dagsläget enbart 5-stjärniga omdömen kan du lita på att vi strävar efter en professionell upplevelse från start till slut. Vi finns där för dig i varje steg av processen för att säkerställa att din övergång till solenergi blir så smidig och givande som möjligt.

En framtid med solenergi

Genom att välja solenergi investerar du inte bara i ditt eget hushåll, utan också till en renare och mer hållbar värld. Solceller är inte bara en teknik, det är ett steg mot en ljusare framtid för oss alla. Genom att välja Solliv Sverige som din solcellspartner tar du det första steget mot denna framtid tillsammans med oss.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation!

Vanliga frågor och svar om solceller

Solceller fungerar genom att när solens strålar träffar solcellerna, genereras elektrisk spänning och ström i form av likström. Denna likström omvandlas sedan till växelström med hjälp av en växelriktare, vilket gör den användbar i hushåll och företag.
Solceller erbjuder ekonomiska fördelar genom minskade elkostnader, potentiellt högre fastighetsvärde och möjligheten att sälja överskottsenergi till elnätet.
Genom att producera ren och förnybar energi från solens strålar minskar solceller koldioxidutsläpp och hjälper till att minska beroendet av fossila bränslen och kärnkraft.
Solceller kan anslutas till batterilagersystem för att lagra överskottsel. Överskottsenergi från solcellerna laddar batteriet, och den lagrade energin kan användas när solen inte skiner, som under natten eller på molniga dagar.
Smarta mätare ger användare möjlighet att följa sin elförbrukning och elförsäljning i realtid, medan elavtal för mikroproduktion möjliggör ersättning för överskottsenergi som matas in i elnätet.