Batterilager till villa

Investera i ett batterilager till villan – Öka fastighetens egenförsörjning och ekonomi

1.

2.

3.

Stödtjänst

Maximera din energieffektivitet med våra stödtjänster och spara kostnader med smart energihantering. Läs mer om stödtjänster här. 

Peak Shaving

Eliminera dyra effekttoppar med vår Peak Shaving-lösning och sänk dina elkostnader betydligt. Optimal energihantering för ekonomisk framgång!

El-Arbitrage

Maximera din elinkomst genom smart El-arbitrage – köp lågt och sälj högt. Optimera din energiförbrukning för bättre ekonomi och hållbarhet!

Upptäck nya Pixii Home

Det smarta batterilagret till villan från den norska tillverkaren Pixii. Tillverkat helt för att optimera ditt hushålls energibehov.

Finns för flera användningsområden:

  • Flex-/Stödtjänster
  • Elprisoptimering
  • Kapa effekttoppar
  • Öka självkonsumtionen

Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt greentech-bolag med inriktning på energi- och effekoptimering av fastigheter. Ferroamp-systemet maximerar nyttan av solpaneler, elbilsladdning och batterilager genom att koppla ihop dem i ett likströmsnät som ger fastighetsägare möjlighet att kontrollera och styra sin elanvändning och ta makten över sin nätanslutning.

Ferroamp stödtjänst

Med ditt Ferroamp-system kan du vara med och stötta elnätet. Det skapar en god avkastning medans du hjälper elnätet med effekt vid tillfällen som det behövs.

Varberg Energi har tillsammans med Ferroamp arbetat fram en möjlighet för Ferroamp kunder att koppla upp sitt batteri för full användning.

Ferroamp

Batterilager till villa - hur kan det hjälpa dig som privatperson?

Batterilager till villor består vanligtvis av stora batterier, kapslingar, växelriktare och styrsystem. Dessa komponenter samverkar för att lagra och distribuera elektricitet. Ett batterilager är dimensionerat för att försörja villan med el under kortare eller längre perioder, och det kan anslutas till både solceller och det allmänna elnätet.

För privatpersoner som använder solceller för egenproduktion av el är batterilager en riktig game-changer. Du kan lagra överskott av solel från dagtid och använda den när solen inte skiner, till exempel under natten. Det minskar din beroende av elnätet och hjälper dig att dra nytta av den förnybara energin du själv producerar.

Ekonomiska fördelar är många. För det första, du ökar din självförsörjning. Du minskar också din elräkning markant och kan leva på gratis el under sommarmånaderna. Dessutom kan du använda ditt batterilager för stödtjänster och generera upp till 60% avkastning. Staten kan även bidra med ett stöd på upp till 50 000 kr, vilket gör det mer prisvärt än någonsin att investera i batterilager till din villa och hem.

Batterilager ökar din energimässiga självförsörjning avsevärt. Genom att lagra solel och använda den vid senare tillfällen minskar du behovet av att importera el från nätet och blir mer oberoende.

För bostäder finns nu speciellt anpassade batterilager som kan rymma upp till 30 kWh. Dessa system ger dig möjlighet att öka din självförsörjning och hjälpa till att förbättra hållbarheten i ditt hem.

Boka rådgivning

​​Vi stöttar dig som kund till en fin och god investering. Kontakta oss så hör vi av oss så fort vi kan!